Duurzaam (ver)bouwen met Serre Bouw Brabant

Duurzaam bouwen en energie besparen met een serre aan uw huis? Het kan! Een aluminium serre kan dienen als isolatielaag voor uw woning. Lees meer over de mogelijkheden.

De geschiedenis van de serre

Serres raakten in de tweede helft van de negentiende eeuw erg in trek. Met planten en rieten meubels beantwoordden ze aan het ideaal van een wintertuin. Tegelijk vormde de serre een buffer tegen de kou van de glazen tuindeuren.

Energie besparen met een serre

U wilt extra ruimte, licht en comfort in uw huis? Een ruimte om behaaglijk te zitten met een uitzicht op de tuin. Van de heerlijke ochtendzon tot de laatste zonnestralen van de dag, u kunt het beleven in uw serre. U kunt in uw serre tijdens alle jaargetijden genieten van de kleuren en het licht van buiten.

Thermische buffer

Waar u misschien niet aan heeft gedacht is dat een aluminium serre de achtergevel beschermt tegen de koude wind en dus dient als koude buffer op de buitengevel. Een aluminium serre fungeert als thermische buffer en is een bron van natuurlijke energie en zorgt voor het verwarmen van de woning. Daardoor wordt het warmteverlies door de achtergevel beperkt.

Aluminium serre als isolatielaag voor uw woning

Een aluminium serre kan dus dienen als isolatielaag voor uw woning. Zo bespaart u met een onverwarmde serre over de gehele breedte van de benedenverdieping van een eengezinswoning gemiddeld 60 euro op jaarbasis, terwijl u met een vergelijkbare serre die reikt tot en met de tweede verdieping gemiddeld al 100 euro in hetzelfde tijdsbestek bespaart. Tevens is het vervangen van oude houten kozijnen door goed geïsoleerde aluminium profielen een goede keus en zal veel rendement opleveren als het gaat om energiebesparing.

Wilt u meer informatie over het plaatsen van een geïsoleerde of ongeïsoleerde serre of veranda? Dan kunt u te allen tijde bij ons terecht! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

Een klant uit Rosmalen, eigenaresse van een hoekwoning met een veranda met vouwwanden, vertelde dat haar energierekening wel €200 minder was dan andere jaren! Dat is een fijne bijkomstigheid!