Veranda

Een veranda, wat is dat eigenlijk?

Aan elke woning kan een veranda of terrasoverkapping geplaatst worden. Een veranda is een terrasoverkapping bij of aan uw woning. Over het algemeen is een veranda een afdak steunend op palen. De constructie kan van verschillende materialen zijn. Wij leveren veranda’s van aluminium, omdat dit goed en onderhoudsarm materiaal is. In platte veranda's worden ook vaak lichtstraten toegepast.

Een aluminium veranda wordt ook wel een terrasoverkapping, overdekt terras of soms afdak genoemd, in alle gevallen kunnen wij u verder helpen. Het liefst zit u het hele jaar in uw tuin en dat kan met een veranda. Waar een serre een aanvulling op uw huis is, is een veranda een verlengstuk van uw tuin.

Contact opnemen

Op een zonnige winterdag of een regenachtige zomerdag, u blijft heerlijk warm en droog onder een terrasoverkapping. De warmte van overdag blijft onder het dak hangen waardoor u in de avond ook nog comfortabel buiten zit.

Wanneer uw veranda of terrasoverkapping op een plek staat waar vaak flink de wind op staat over doorheen raast kunt u uw veranda  of terrasoverkapping altijd aanvullen met glazen vouw- of schuifwanden. Ook is er altijd de mogelijkheid om u uw veranda of terrasoverkapping te voorzien van een zonwering op of onder het dak met eventueel zelfs een verticale zonwering.

tick.png

Bezoek onze showroom

Wij nodigen u graag uit om een bezoek te brengen aan onze showroom. Onze medewerkers staan voor u klaar om u direct te kunnen informeren en adviseren over de mogelijkheden, modellen en prijzen.

Afspraak plannen

tick.png

Informatie aanvragen

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie, of bent u benieuwd naar onze modellen. Dan kunt u, door middel van ons speciale contactformulier, de juiste informatie aanvragen. Uiteraard staan we u ook graag telefonisch te woord.

Informatie aanvragen

Voordelen van een veranda

Met een veranda kunt u het hele jaar door genieten van uw tuin. Met een veranda zit u namelijk lekker uit de wind! Een veranda, die ook wel een tuinkamer of terrasoverkapping wordt genoemd, is een aanwinst voor uw tuin.

 • Met een veranda geniet u het hele jaar van uw tuin
 • Onze veranda’s kunnen worden voorzien van glazen vouw- of schuifwanden
 • Bij Serre Bouw Brabant maken we uw veranda op maat
 • Langer genieten van de warmte

Stalen veranda

Fan van de staallook? Ook dan kunnen we u bij Serre Bouw Brabant helpen! We maken de mooiste veranda’s in staallook van aluminium.

Bekijk onze steellook veranda's

De aanschaf van een veranda

De aanschaf van een veranda begint te allen tijde in de showroom van Serre Bouw Brabant. Hier kunnen wij u uitgebreid informeren. Onze showroom is zo ingericht dat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Een veranda of terrasoverkapping kunt u bijvoorbeeld dicht zetten met glazen wanden. Zo creëert u een ruimte welke u het hele jaar kunt gebruiken. Maar ook zonweringen, verlichting en terras lampen dragen bij aan een langer tuincomfort. Na een gesprek in de showroom kunnen wij u eventueel een referentie verzorgen bij u in de buurt..

Een bezoek aan onze showroom

Bij een bezoek aan onze showroom kunnen wij u de verschillende mogelijkheden tonen. Met een eventueel door u meegebrachte bouwtekening, maten en/of foto’s van de bestaande situatie kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en voor u een prijsopgaaf maken. Vervolgens kunnen we in een tweede gesprek bij u thuis de situatie bekijken en doorspreken. Zowel het maken van een prijsopgaaf als het bezoek aan huis zijn geheel kosteloos en vrijblijvend. Een prijsindicatie vooraf is niet mogelijk, dit in verband met de verschillende mogelijkheden, zoals keuze van materiaal en de toe te passen constructies.

Veranda beglazing

Veranda’s en terrasoverkappingen van Serre Bouw Brabant worden veelal ongeïsoleerd uitgevoerd en worden uitgevoerd met enkel gelaagd veiligheidsglas. Het gaat hier vaak om uitbreiding van het tuincomfort. In tegenstelling tot onze collega aanbieder werkt Serre Bouw Brabant niet met kunststof dakplaten. De beglazing voor op uw overkapping kan uitgevoerd worden in verschillende uitvoeringen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor: groen, grijs of bruin glas, ook is het mogelijk om te kiezen voor melk witte (opaal) glas.
Het voordeel van glas is vooral de levensduur. Deze is gemiddeld genomen net zo lang als de leverduur van uw woonhuis. Uitsluitend met beglazing bent u verzekerd van jarenlang genot van uw Veranda’s en terrasoverkappingen.

Ook de zijwanden kunnen uitgevoerd worden met beglazing. Gehard of gelaagd. Schuivend of compleet wegklapbaar.

Glazen schuifwand

Deze profiel-loze flexibele oplossing verandert uw veranda in een verlengstuk van uw tuin waarin u in weer en wind heerlijk kunt vertoeven. Bij mooi weer schuift u van de soepel lopende schuifwand eenvoudig één of meerdere glaselementen opzij, op deze manier geniet u optimaal van alle jaargetijden genieten van de kleuren en het licht van buiten. Helemaal gesloten biedt de volglazen vouwwand een mooie beschutting bij alle weersomstandigheden.

De licht lopende schuifwand laat zich door de lichte bediening gemakkelijk verschuiven. De volglazen schuifwand bestaat uit maximaal 10 glazen delen die op 2 tot 5 rails lopen. De delen lopen met elkaar mee, dus u hoeft niet steeds 1 deel te verschuiven en met 1 handgreep kunt u de gehele wand sluiten.

Bijzondere eigenschappen

 • Profielloze glazen elementen;
 • Plaatsing altijd achteraf mogelijk;
 • Eenvoudig en licht te verschuiven;
 • Naar links of rechts verschuifbaar;
 • Van binnenuit met de voet vergrendelbaar;
 • Gemakkelijk schoonmaken;
 • Profielloze wanden met boven- en onderliggende geleidingsprofielen;
 • Geen verticale kader tussen de beglazing;
 • Prima geluiddemping;
 • Eenvoudig te sluiten door meeneem-functie;
 • Meerdere looprails noodzakelijk;
 • Slagregen- en winddicht;
 • Afdichtingsprofielen onder de glazen elementen;
 • Bescherming tegen de weersinvloeden door transparante spleet-afdichtingen tussen de glazen elementen;
 • Leverbaar in ruim 200 kleuren;
 • Lange levensduur, stevig, roestvrij.

Bij mooi weer schuift u de glazen wand opzij, terwijl u bij minder weer lekker uit de wind zit met de dichte schuifwand.

Veranda of terrasoverkapping

De aanschaf van een veranda of terrasoverkapping gaat om veel geld. Daarom is het te allen tijde belangrijk de plaatsing van uw veranda door ons te laten uitvoeren. Alle veranda’s welke door ons worden verkocht worden door onze eigen monteurs geplaatst op locatie. Op deze manier bent u jaren verzekerd van een fijne veranda. U veranda wordt door ons op locatie exact opgemeten en daarna in eigen fabriek opmaat gemaakt. Het is hierdoor dat wij een goede garantie kunnen geven op onze veranda’s.

De aanschaf van een veranda

De aanschaf van een veranda begint in de showroom van Serre Bouw Brabant, wij kunnen u uitgebreid informeren. Het ontwerp voor uw serre maken wij samen met u, u weet wat u mooi vindt en wij weten wat er technisch allemaal mogelijk is. Wij maken een ontwerp waarmee u een goed beeld krijgt van de uiteindelijke veranda. De perfecte samenwerking om tot een mooi en kwalitatief hoogwaardige aanvulling van uw woning te komen bij Serre Bouw Brabant. Op onze website vindt u veel tips en informatie over veranda’s om u vooraf zo uitgebreid mogelijk te informeren.

Altijd uit de wind in uw veranda

Wanneer uw veranda of terrasoverkapping op een plek staat waar vaak flink de wind op staat over doorheen raast kunt u uw veranda of terrasoverkapping altijd aanvullen met glazen vouw- of schuifwanden. Ook is er altijd de mogelijkheid om u uw veranda of terrasoverkapping te voorzien van een zonwering op of onder het dak met eventueel zelfs een verticale zonwering. Ook verlichting en terrasverwarming dragen bij aan een langer tuincomfort.